PreaSfințitul Atanasie, episcopul basarabean din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei: Ca să te bucuri cu adevărat de Înviere, trebuie să trăiești mai autentic perioada Postului Mare (AUDIO)

  • 18 Aprilie 2020 12:19
0%
00:00:00
00:00:00

Suntem în Săptămâna Patimilor și au mai rămas ore numărate până la luminata sărbătoare a Învierii Domnului. Despre pregătirea de Paști, unele semnificații ale acestei săptămâni, dar și despre Postul Mare, ne vorbește Preasfințitul Atanasie de Bogdania, episcop vicar al Episcopiei Române Ortodoxe a Italiei. Preasfințitul Atanasie este unul dintre cei mai tineri episcopi din Biserica Ortodoxă Română. El s-a născut la Chișinău, a făcut studii tehnice în Franța, unde a lucrat o perioadă, până a se călugări.

Prea Sfințitul Atanasie de Bogdania, într-un interviu acordat colegei noastre Alina Rusu, despre Postul Mare, Săptamâna Patimilor și Sărbătoarea Învierii:

Fiecare zi a Săptămânii Patimilor este plină de semnificații profunde care ne ajută să avansăm către marea sărbătore a Învierii Domnului și să înviem sufletește odată cu El. Fiecarui om i se adresează marea chemare, fiind creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

În ziua de vineri, în toate bisericile se săvârșește Slujba Patimilor, se citesc cele 12 Evanghelii, care vorbesc despre pătimirea Domnului. Crucea este pusă în mijlocul bisericii și se cântă cântări, în care se amintește că Cel care a creat Universul, este zidit de lume, vândut de propria creație. Dacă pătrundem adânc acest lucru, ne înspăimântă, ne înfricoșează. Fiind cu sufletul în aceste clipe ale pătimirii împreună cu Hristos, vom învia și ne vom reînnoi sufletește împreună cu El, în ziua Învierii”, arată PreaSfințitul Atanasie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău