Pragul de 8 miliarde de oameni pe care l-a atins populația lumii a fost marcat printr-un flashmob la Chișinău

  • 15 Noiembrie 2022 18:37
Pragul de 8 miliarde de oameni pe care l-a atins populația lumii a fost marcat printr-un flashmob la Chișinău

Oameni de diferite vârste și ocupații s-au aranjat unul lângă altul astfel ca să formeze cifra opt pentru a marca pragul de 8 miliarde de oameni pe care l-a atins populația lumii. Evenimentul s-a desfășurat în scuarul Teatrului de Operă și Balet Maria Bieșu din Chișinău, transmite IPN.

Potrivit reprezentantului rezident al Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) în Moldova, Nigina Abaszada, creșterea populației înseamnă mai multe oportunități în sănătate, îmbunătățirea condițiilor de trai și respectarea drepturilor tuturor persoane. „La flashmob-ul „Sunt 1 din 8 miliarde într-o lume cu posibilități infinite” au participat copii, oameni cu dizabilități, persoanele în etate.

Noi am văzut atât de mulți reprezentanți ai diferitor categorii de populație și noi facem parte din aceste 8 miliarde. Am vrut să scoatem în evidență că cifra de 8 miliarde reprezintă 8 miliarde de scopuri, visuri și oportunități”, a menționat oficiala UNFPA.

Participanții la eveniment s-au adresat la toți locuitorii din Moldova să aibă grijă de țară și de planetă. Ei au spus că cel mai important lucru pe acest pământ este pacea și noi toți trebuie să o menținem și să nu recurgem la acțiuni de agresiune. Indiferent de etnie, limbă, baștină și viziuni politice, oamenii trebuie să aibă același oportunități infinite.

În contextul evenimentului, Fondul ONU pentru Populație a lansat instalația simbolică #1din8Miliarde care va fi amplasată pentru timp de două săptămâni în zona havuzului din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău