PPPN protestează împotriva „politizării instituțiilor statului”

  • 27 Ianuarie 2017 14:54
PPPN protestează împotriva „politizării instituțiilor statului” ru1.md

Membri și susținători ai Partidului Politic „Partidul Nostru” (PPPN) au participat, în dimineața zilei de vineri, 27 ianuarie, la un protest organizat lângă sediul unui hotel din capitală, unde avea loc ceremonia festivă cu ocazia aniversării a 25-cea de la crearea Procuraturii Republicii Moldova.

Manifestanții au protestat „împotriva politizării instituțiilor statului, inclusiv a Procuraturii”, transmite IPN.

Ex-candidatul PPPN la alegerile prezidențiale, Dumitru Ciubașenco, a declarat jurnaliștilor că „timp de 25 de ani Procuratura Generală a devenit o organizație criminală, care se ocupă de fabricarea dosarelor politice împotriva oponenților lui Plahotniuc și care organizează atacuri raider”.

Vicepreședintele partidului, Ilian Cașu, a spus că manifestanții sunt cetățeni care „au luat atitudine față de dezmățul înfăptuit de membrii unei instituții a statului, și anume a Procurorii, care într-un stat capturat execută comenzile regimului”. Acesta a mai spus că în localul în care are loc evenimentul se află și un procuror care, acum câteva săptămâni, a lovit un cetățean, iar politia a amendat cetățeanul. „Ceea ce este încă o dovadă că poliția a uitat să slujească cetățeanul”, amai spus vicepreședintele partidului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău