Poziția PDM cu privire la negocierile dintre Blocul ACUM și PSRM

  • 04 Iunie 2019 17:30
Poziția PDM cu privire la negocierile dintre Blocul ACUM și PSRM

Partidul Democrat a luat act de negocierile care au avut loc astăzi, 4 iunie, între Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor. Cât ține de invitația la discuții lansată către socialiști, poziția PDM a rămas neschimbată –„mingea este acum în terenul PSRM”. Declarații în acest sens a făcut purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, solicitat de IPN.

„Mari comentarii nu pot face aici, pentru că nu ține de competența mea. Este poziția blocului ACUM și a Partidului Socialiștilor, care au purtat două runde de negocieri. Noi am luat act și poziția Partidului Democrat rămâne aceeași”, a spus Vitalie Gamurari.

Purtătorul de cuvânt al formațiunii a mai precizat că invitația adresată la sfârșitul săptămânii trecute către PSRM rămâne în vigoare. „Răspuns la invitație încă nu avem. Din câte am înțeles din discursurile Partidului Socialiștilor, ei planifică săptămâna aceasta să se întâlnească în cadrul Consiliului Republican”, a spus Vitalie Gamurari.

„Noi așteptăm, pentru că primul pas l-am făcut. Același pas l-am făcut și față de Blocul ACUM. Mingea este acum în terenul Partidului Socialiștilor și așteptăm care va fi poziția de mai departe”, a spus Vitalie Gamurari.

Partidul Socialiștilor a mers marți, 4 iunie, la discuțiile lansate de Blocul ACUM. După două runde de negocieri, PSRM a anunțat că nu poate ceda funcția de președinte al Parlamentului. Totodată, Blocul ACUM a anunțat că este dispus să voteze în funcția de președinte al legislativului candidatul PSRM-ului, însă după adoptarea „pachetului de legi antioligarhice”.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău