Poziția PCRM față de turul doi de scrutin

  • 05 Noiembrie 2020 10:52
Poziția PCRM față de turul doi de scrutin

Partidul Comuniștilor îndeamnă alegătorii să boicoteze alegerile prezidențiale, pe care le consideră neconstituționale. Partidul Comuniștilor propune oamenilor să-și exprime în masă, prin boicot, disprețul față de cei „doi escroci mincinoși” (candidații care au acces în turul doi de scrutin, n.r.).

Partidul Comuniștilor menționează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că actualele alegeri prezidențiale sunt neconstituționale, iar cetățenii au înțeles acest lucru și s-au prezentat la vot în număr mic. „Cetățenii care trăiesc în țară au manifestat un înalt nivel de conștiință și înțelegerea faptului că alegerile care se desfășoară sunt anticonstituționale. Prezența necesară pentru declararea primului tur ca unul valid a fost asigurată de secțiile de votare din afara țării. Contribuția acestora a fost de 14 la sută”.

Potrivit PCRM, îndoieli serioase trezește nu doar constituționalitatea președintelui ales în urma acestor alegeri, ci și legitimitatea lui morală. În opinia comuniștilor, cei doi candidați care au ieșit în turul doi reprezintă „minoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova, adică doar o parte foarte neînsemnată a societății moldovenești”. „Și Dodon, și Sandu, încercând să motiveze și să mobilizeze electoratul „de șoc”, lansează în societate teme dintre cele mai dureroase și mai spinoase pentru diferite grupe ale populației din Moldova. Ei scot din arsenalul lor doar ceea ce divizează societatea moldovenească, ei dezbină țara, provocând și multiplicând spiritul agresiv – și fac asta nu în cadrul dezbaterilor personale, ci în societate. Ei în mod absolut conștient împing oamenii la o confruntare politică între ei, confruntare de la care până la un conflict civil rămâne doar un pas”, menționează comunicatul PCRM.

Formațiunea nu a avut un candidat în actualele alegeri prezidențiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău