Posturile de control ale Poliției Rutiere, transformate în SRL-uri (Ziarul de Gardă)

  • 06 Februarie 2014 08:04
Posturile de control ale Poliției Rutiere, transformate în SRL-uri (Ziarul de Gardă)

REVISTA PRESEI DIN 6 FEBRUARIE

Arestat de separatiști când aducea salariile profesorilor, titrează Adevărul, referindu-se la reținerea de miercuri, 5 februarie, a directorului liceului „Lucian Blaga“ de la Tiraspol. Ion Iovcev, împreună cu contabilul și șoferul instituției au ajuns în arestul miliției separatiste, fiindcă n-ar fi declarat „valuta străină“ la așa-zisa vamă. Este o tentativă de destabilizare a situației, susțin experții. Procuratura Generală trebuie să depună eforturi pentru a elucida toate circumstanțele cazului și să tragă la răspundere penală persoanele care i-au privat ilegal de libertate pe Ion Iovcev și pe colegii săi, susține directorul de programe al Asociației Promo-LEX, Pavel Postică.
 
Adevărul publică un interviu cu președintele BERD, care se va afla în aceste zile la Chișinău. BERD are motive serioase de îngrijorare în legătură cu sectorul bancar din Moldova, susține oficialul european. Președintele BERD vorbește despre lipsa de transparență a noilor structuri ale acționarilor și problemele de guvernanță corporativă din unele bănci de la noi, precum și despre impactul negativ pe care îl poate avea faptul că licitația pentru concesionarea Aeroportului Chișinău a fost una închisă. 
 
Statele Unite și Suedia taie robinetul pentru Guvern, titrează Adevărul. După ce la finele anului trecut Suedia a decis să suspende finanțarea reformei de descentralizare în Republica Moldova, o decizie similară a adoptat și Administrația Statelor Unite. Guvernul SUA se declară dezamăgit de decizia autorităților Republicii Moldova de a nu pune în aplicare Legea privind finanțele publice locale și anunță că stopează finanțarea proiectelor de descentralizare, scrie Adevărul. 
 
Ziarul de Gardă pune în discuție dependența politică a Comisiei Electorale Centrale. Aceasta pare a fi cea mai mare problemă a instituției, relevă un studiu Transparency International (TI) Moldova. Președintele CEC Iurie Ciocan a afirmat, în cadrul interviului cu experții care au elaborat studiul, că cei care vor să devină membri ai CEC, indiferent de calitățile profesionale și experiența deținută, n-o pot face decât pe filiera unui partid politic. Un fost membru al CEC, Pavel Midrigan, susține că au fost cazuri când partidele au exercitat presiuni politice asupra CEC și consideră că asemenea intervenții vor continua, dacă nu va fi modificat modul de constituire a instituției. 
 
Posturile de control ale Poliției Rutiere, transformate în SRL-uri, alt subiect din Ziarul de Gardă. În 2011, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lichidat posturile staționare ale poliției rutiere, ulterior înregistrând terenurile respective în proprietatea sa, prin intermediul Agenției Relații Funciare și Cadastru. În 2013, inclusiv în seara de revelion, MAI a dat terenurile în arendă unor firme care intenționează să construiască pe marginea drumurilor naționale mai multe benzinării, saloane auto sau cafenele. Potrivit Ziarului de Gardă,  una dintre firmele care a pus mâna pe terenurile Ministerului aparține familiei lui Alexandru Morcov, proaspătul director general-adjunct al  Agenției Relații Funciare și Cadastru.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău