postBrexit | Boris Johnson spune că este foarte probabil ca negocierile comerciale cu UE să nu ajungă la un acord

  • 11 Decembrie 2020 17:00
postBrexit | Boris Johnson spune că este foarte probabil ca negocierile comerciale cu UE să nu ajungă la un acord

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri că este foarte probabil ca negocierile comerciale cu Uniunea Europeană să se prăbușească și ca Regatul Unit să părăsească blocul comunitar la sfârșitul anului fără un acord, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

"Trebuie să vă spun că, așa cum văd lucrurile acum, pare extrem de probabil că va trebui să găsim o soluție despre care cred că va fi minunată pentru Regatul Unit. Vom putea să facem fix ce dorim din ianuarie. Evident, va fi diferit de ceea ce ne-am propus să obținem", a afirmat el în fața presei.

"Dar nu am nicio îndoială că această țară poate fi pregătită și va ieși în termenii Organizației Mondiale a Comerțului", a adăugat Johnson.

El a precizat că negocierile s-au blocat la domeniul pescuitului și la clauza care ar menține Marea Britanie legată de regulile UE.

"Suntem mereu optimiști și, după cum știți, negocierile continuă. Echipa noastră este în continuare la Bruxelles", a mai afirmat premierul britanic.

"Dacă va exista o ofertă bună, o schimbare mare în poziția lor, atunci trebuie să spun că mai nevoie să o și văd", a completat el.

Anterior vineri, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a transmis la rândul său liderilor statelor membre ale Uniunii Europene, reuniți la Bruxelles, că probabilitatea unui acord asupra viitoarelor relații comerciale cu Regatul Unit este foarte mică.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău