Posibilități de intensificare a cooperării în agricultură cu Belarus

  • 06 August 2016 12:26
Posibilități de intensificare a cooperării în agricultură cu Belarus

O delegație din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare condusă de ministrul Eduard Grama a întreprins o vizită oficială în Republica Belarus, unde au fost puse în discuție evoluțiile cooperării în domeniul agriculturii și perspectivele de dezvoltare a acesteia, transmite IPN.Potrivit unui comunicat de presă al MAIA, în mod special s-a discutat…

O delegație din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare condusă de ministrul Eduard Grama a întreprins o vizită oficială în Republica Belarus, unde au fost puse în discuție evoluțiile cooperării în domeniul agriculturii și perspectivele de dezvoltare a acesteia, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al MAIA, în mod special s-a discutat despre importul producției de vin pe piața din Belarus, preluarea experienței în creșterea animalelor, precum și studierea practicilor în reciclarea deșeurilor din sectorul zootehnic, furnizarea de semințe de culturi agricole pe piața din Belarus, și cooperarea în procesele de selecție și ameliorare a semințelor.

Problemele actuale de cooperare bilaterală în furnizarea de alcool și producție de fructe și legume, participarea la expoziții, precum și posibilitatea creării în Belarus a unei companii în condiții reciproc avantajoase – au fost subiectele discuțiilor cu ministrul comerțului, Vladimir Koltovici. La propunerea ministrului Eduard Grama, partea belarusă a dat asigurări că vor fi luate în calcul posibilitățile de majorare a cotelor de import a vinurilor moldovenești.

Programul vizitei a inclus, de asemenea, deplasarea membrilor delegației la combinatul de vinuri spumante și la uzina de producere a tractoarelor din Minsk, la o fermă modernă de prelucrare a laptelui. De asemenea, delegația a văzut  infrastructura socială a unei localități rurale, laboratoarele și loturile experimentale ale Centrului științifico-practic pentru agricultura al Academiei Naționale din Belarus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,06 m/s
Thu
28
Fri
24
Sat
26
Sun
25
Mon
25

Curs oficial BNM 28 Iulie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2186 -0.0664
USD 17.9987 -0.0510
RON 4.3131 -0.0118
UAH 0.6695 0.0010
RUB 0.2441 0.0005
Arhivă Radio Chișinău