Posibilitatea extinderii către Rep. Moldova a coridorului energetic Grecia-Bulgaria-România, subiect al discuțiilor dintre premierii celor 3 țări din 9 octombrie

  • 07 Octombrie 2023 08:45
Posibilitatea extinderii către Rep. Moldova a coridorului energetic Grecia-Bulgaria-România, subiect al discuțiilor  dintre premierii celor 3 țări din 9 octombrie

Premierul bulgar Nikolai Denkov va găzdui o reuniune trilaterală cu prim-miniștrii Greciei, Kyriakos Mitsotakis, și României, Marcel Ciolacu, la Reședința Euxinograd de lângă orașul Varna de la Marea Neagră, în 9 octombrie, a anunțat vineri Serviciul de Informații al Guvernului de la Sofia.

La discuții vor participa și vicepreședintele Comisiei Europene Margaritis Schinas, comisarul european pentru transporturi Adina Vălean, și ministrul energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov, scrie Agerpres.

Principalul subiect al reuniunii va fi conectivitatea regională, în special viitorul coridor Grecia-Bulgaria-România, pe traseul Salonic-Kavala-Alexandroupoli-Burgas-Varna-Constanța, cu o posibilă extindere către Republica Moldova.

Ideea este să se creeze de-a lungul rutei respective o infrastructură modernă de transport, comunicații și energetică, pentru a stimula relații economice și politice între țările participante.

Întâlnirea a fost propusă de premierul bulgar cu ocazia unei vizite la Atena, în august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău