Posibil candidat la tronul Malaeziei, după ce fostul rege a abdicat în urma căsătoriei cu o rusoaică

  • 12 Ianuarie 2019 14:34
Posibil candidat la tronul Malaeziei, după ce fostul rege a abdicat în urma căsătoriei cu o rusoaică

Statul malaezian Pahang a anunțat sâmbătă că are acum un nou sultan care ar urma să fie ales în curând drept noul rege al Malaeziei, după abdicarea în mod surprinzător a fostului rege, Muhammad al V-lea, care, potrivit unor zvonuri, s-ar fi căsătorit cu o rusoaică, fostă Miss Moscova, relatează AFP.

Malaezia este de la câștigarea independenței, în 1957, o monarhie constituțională cu un sistem neobișnuit: regele său se schimbă la fiecare cinci ani, fiind ales din rândul familiilor regale ale fostelor regate din care este formată țara, notează Agerpres

Deoarece fostul rege a abdicat după doi ani de domnie, el trebuie înlocuit. Acum este rândul familiei regale din statul Pahang de a domni în țară, dar sultanul său este foarte în vârstă. Prin urmare, el a decis să abdice în favoarea fiului său, Tengku Abdullah Shah (59 de ani), permițându-i astfel Consiliului Regal, care se va întruni pe 24 ianuarie, să-l aleagă în calitate de nou rege.

Sultanul Abdullah Shah este cunoscut pentru interesul său pentru sport. El este în prezent președintele Federației asiatice de hockey și membru al Consiliului director al FIFA.

Deși rolul său este unul ceremonial, regele este foarte respectat în Malaezia și orice critică la adresa sa este interzisă. Portretul său este afișat în locurile publice. Regele este și șeful simbolic al islamului în țară, precum și șeful onorific al armatei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău