Portugalia va continua să susțină R. Moldova în procesul de integrare europeană

  • 27 Septembrie 2023 13:44
Portugalia va continua să susțină R. Moldova în procesul de integrare europeană

Republica Portugheză va continua să susțină Republica Moldova în procesul de integrare europeană. Subiectul a fost discutat la întrevederea deputatelor Angela Munteanu-Pojoga și Iulia Dascălu cu deputații portughezi, membri ai Grupului parlamentar de prietenie Republica Portugheză-Republica Moldova, se arată în comunicatul Parlamentului.

Oficialii moldoveni și portughezi au discutat despre cooperarea comercială și economică, precum și despre colaborarea la nivel legislativ pe aspecte care vizează lupta cu corupția, identificarea și repatrierea activelor frauduloase, modernizarea infrastructurii energetice și dezvoltarea agriculturii. „Omologii noștri au fost foarte deschiși, prietenoși și gata oricând să ne susțină, fapt care bucură mult și demonstrează încă o dată că relațiile dintre Republica Moldova și Republica Portugheză sunt mai mult decât benefice”, a accentuat deputata Iulia Dascălu, membră a Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză.

De asemenea, deputatele Iulia Dascălu și Angela Munteanu-Pojoga au participat la concertul organizat de Centrul Cultural Moldav din Portugalia cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate. La eveniment au participat peste 600 de cetățeni moldoveni, stabiliți cu traiul în diferite regiuni ale Republicii Portugheze. În context, deputatele au oferit conducerii Centrului Cultural Moldav din Portugalia, Oleg Boghenco și Ion Danilă, diplome ale Parlamentului Republicii Moldova, în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru contribuția semnificativă în dezvoltarea și consolidarea diasporei, implicarea activă în procesul de valorificare și promovare a culturii și tradițiilor moldovenești. „Acești oameni cu mare drag de țară, de două decenii promovează dansul și muzica populară, obiceiurile și tradițiile noastre strămoșești. Am cântat, am dansat și am plâns împreună, sensibilizați de talentul și dedicația copiilor noștri care, chiar dacă s-au născut în Portugalia, au lacrimi în ochi atunci când interpretează cântece despre Moldova, bunici și casa părintească”, a afirmat președinta Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză, Angela Munteanu-Pojoga.

În perioada 23 – 27 septembrie, Președinta grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză, Angela Munteanu-Pojoga, și membra acestui grup, Iulia Dascălu, au efectuat o vizită de lucru la Cascais, Portugalia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău