Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea țărilor europene

  • 15 Mai 2021 15:45
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea țărilor europene

Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea țărilor europene, a anunțat sâmbătă Ministerul de Interne portughez, transmit AFP și EFE, citate de Agerpres.

Persoanele venind din țări ale Uniunii Europene cu o incidență a noului coronavirus "sub 500 de cazuri la 100.000 de locuitori" vor putea efectua "toate tipurile de călătorii către Portugalia, inclusiv cele neesențiale", precizează guvernul portughez într-un comunicat.

Toți pasagerii cu vârsta mai mare de doi ani trebuie însă să prezinte înainte de îmbarcarea în avion un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, companiile aeriene care vor primi pasageri fără test fiind pasibile de amenzi "între 500 și 2.000 de euro de călător", subliniază comunicatul citat.

Restricțiile de călătorie, limitate la deplasări esențiale, se mențin pentru opt țări, între care cinci ale UE - Cipru, Croația, Lituania, Olanda și Suedia -, pe lângă Africa de Sud, Brazilia și India, persoanele provenite din acestea fiind nevoite în continuare să stea 14 zile în carantină.

Aceleași prevederi se aplică și traficului maritim. Granița terestră cu Spania a fost deschisă de la 1 mai.

Turiștii din Marea Britanie au primit undă verde de vineri în Portugalia. Câteva mii de suporteri sunt așteptați de altfel la Porto la 29 mai pentru a asista la finala Ligii Campionilor Manchester City-Chelsea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău