Portugalia solicită ajutorul UE: Un incendiu de vegetație amenință o pădure inclusă în lista UNESCO

  • 22 August 08:27
Portugalia solicită ajutorul UE: Un incendiu de vegetație amenință o pădure inclusă în lista UNESCO

Portugalia face apel la partenerii din Uniunea Europeană pentru asistență în lupta împotriva unui incendiu de vegetație pe insula Madeira din Oceanul Atlantic, care a făcut ravagii timp de o săptămână și a amenințat o pădure inclusă în lista UNESCO, anunță AFP, citată de News.ro.

Țara va declanșa în scurt timp Mecanismul de protecție civilă al UE pentru a sprijini eforturile de stingere a incendiilor cu două avioane Canadair de tip bombardier cu apă, a declarat o sursă guvernamentală pentru agenția de presă Lusa.

Șeful guvernului regional, Miguel Albuquerque, a declarat că 60 de pompieri suplimentari și specialiști în prim ajutor au sosit din Portugalia continentală, pe lângă cei 76 deja trimiși, de la începutul incendiului de miercuri, săptămâna trecută.

Până marți, 20 august, incendiul a ars 4.392 de hectare de teren, a declarat Observatorul Copernicus al Uniunii Europene pe platforma de socializare X. Acesta a adăugat că mai mult de 950 de hectare au ars în ultimele 24 de ore.

Șeful regional al protecției civile, Antonio Nunes, a declarat pentru televiziunea publică RTP că flăcările au atins o parte din pădurea Laurissilva, cea mai mare pădure de lauri supraviețuitoare, care se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Acesta a declarat că pagubele nu au fost semnificative.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sat
18
Sun
19
Mon
21
Tue
21
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău