Portugalia a decretat trei zile de doliu național după accidentul de pe insula Madeira

  • 18 Aprilie 2019 14:45
Portugalia a decretat trei zile de doliu național după accidentul de pe insula Madeira Sky News

Guvernul portughez a decretat joi trei zile de doliu național în memoria victimelor accidentului rutier în care și-au pierdut viața cel puțin 29 de turiști germani pe insula Madeira, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Perioada de doliu decretată de joi ''exprimă durerea și solidaritatea întregii populații a țării față de victime și familiile lor în urma tragicului accident de autocar produs în regiunea autonomă Madeira'', a anunțat executivul socialist la încheierea unei reuniuni a Consiliului de miniștri la Lisabona.

Ultimul bilanț transmis joi de spitalul Nelio Mendonca din Funchal a indicat 29 de decese - 17 bărbați și 12 femei cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani.

Accidentul s-a petrecut în localitatea Santa Cruz, la ora locală 18:30 (17:30 GMT). Autocarul la bordul căruia se aflau aproximativ 50 de persoane a părăsit carosabilul și s-a răsturnat, oprindu-se într-o casă construită în pantă. Șoferul autobuzului, care se pare că a pierdut controlul asupra vehiculului din motive ce urmează să fie investigate, precum și ghidul care însoțea grupul de turiști, au fost răniți, dar au scăpat cu viață. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău