Portalul economic Mold-Street scrie „Cine este beneficiarul proiectului scandalos de edificare a complexului multifuncțional de lângă Circ” (Revista presei)

  • 02 Februarie 2021 09:50
Portalul economic Mold-Street scrie „Cine este beneficiarul proiectului scandalos de edificare a complexului multifuncțional de lângă Circ” (Revista presei)

Revista presei din 02 februarie 2021

„Dodonizarea continuă, atenționează Nicolae Negru în Ziarul Național. Autorul observă că săptămâna trecută, Consiliul Audiovizualului a selectat, prin concurs public, trei membri noi ai Consiliului de Supraveghere al Companiei „Teleradio-Moldova”. Din întâmplare, doi dintre cei trei aleși au făcut parte din componența „Consiliului societății civile” de pe lângă președinția lui Dodon, au fost decorați de Dodon și l-au susținut public pe Dodon în campania prezidențială din anul trecut. Tot în săptămâna care a trecut, Dodon s-a lăudat că de Partidul Socialiștilor, adică de el, depinde când se vor organiza alegerile anticipate și dacă se va ajunge la alegeri anticipate în general. Nu e prima dată când Dodon se declară buricul „statalității”, amenință că „vor sări surcelele”, scrie autorul. Prin efortul său slugarnic, trădător, subversiv se încearcă a scoate vorbitorii de limbă rusă în stradă pentru a protesta împotriva Curții Constituționale care, prin recenta sa decizie, a oprit transformarea Republicii Moldova într-o „filială” a „lumii ruse„ („russkii mir”). E și un pretext pentru a intimida și a hărțui una din puținele, dacă nu chiar singura instituție, pe care nu o controlează Dodon. Dar e și consecința pierderii de teren, a puternicii hemoragii electorale pe care nu o poate opri după alegerile prezidențiale, dacă s-a ajuns din nou la primitiva resuscitare a mârțoagei discriminării limbii ruse în Republica Moldova”, comentează Nicolae Negru în Ziarul Național. 

„Consiliile care l-au consultat pe Dodon, dizolvate de Maia Sandu, vor fi reformatate în această săptămână”, titrează Gazeta de Chișinău. „Se fac altfel de consilii, în componență nouă, unele vor dispărea, altele vor apărea”, a declarat pentru „Gazeta de Chișinău” purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a emis la sfârșitul săptămâni trecute un decret privind dizolvarea Consiliului economic, a Consiliului societății civile și Comisiei pentru reforma constituțională, nu va renunța la un format instituționalizat de predecesorul său. Șefa statului a aprobat, în acest context, un alt decret ce instituie un Regulament privind activitatea consiliilor consultative pe lângă președintele R. Moldova.

Ziarul de Gardă relatează despre ”Interese nedeclarate în concursul pentru postul de judecător la CtEDO”. Concursul național pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) din partea R. Moldova, care urmează a fi ales pentru un termen de 9 ani, s-a desfășurat pe fondul acuzațiilor de lipsă de integritate. În ciuda acestora, la 28 ianuarie, Comisia a desemnat cei trei candidați care urmează să se prezinte în fața Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, unde se va decide cine dintre ei va reprezenta R. Moldova la Curte. Ziarul de Gardă a constatat că între candidați și membrii Comisiei care i-au evaluat există mai multe legături care pot genera, inclusiv, conflicte de interese. Nici un membru al Comisiei nu s-a abținut însă de la vot”, scrie publicația.

Portalul economic Mold-Street scrie „Cine este beneficiarul proiectului scandalos de edificare a complexului multifuncțional de lângă Circ”. Consiliul Național al Monumentelor istorice a autorizat în ședința de vineri 29 ianuarie, construcția unui complex multifuncțional de cinci clădiri – patru blocuri de locuit și un centru de afaceri cu 21 de etaje, în regiunea Circului. Beneficiar este un om de afaceri implicat în mai multe proiecte imobiliare, scrie Mold-Street.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău