Poroșenko, Hollande și Merkel au avut o nouă convorbire telefonică pe tema situației din Ucraina

  • 29 Ianuarie 2015 15:19
Poroșenko, Hollande și Merkel au avut o nouă convorbire telefonică pe tema situației din Ucraina

Președinții Ucrainei, Franței și Germaniei, Petro Poroșenko, Francois Hollande și Angela Merkel, au avut, miercuri, o nouă convorbire telefonică.

În cadrul convorbirii au subliniat că grupul trilateral de contact este cel mai bun format pentru discuții referitoare la soluționarea pașnică a conflictului din Donbas și implementarea acordurilor de pace de la Minsk, care poartă semnăturile tuturor părților, inclusiv a Rusiei.

În timpul convorbirii telefonice, Francois Hollande și Angela Merkel și-au exprimat convingerea că încetarea imediată a focului de ambele părți și eliberarea ostaticilor ar trebui să fie următoarele etape în procesul de soluționare pașnică a conflictului din estul Ucrainei, urmate de retragerea trupelor și a echipamentelor militare dincolo de linia frontului, stabilită în memorandumul de la Minsk, din 19 septembrie 2014.

În plus, Hollande și Merkel l-au asigurat pe Poroșenko de întreaga disponibilitate în ceea ce privește o mai bună coordonare a eforturilor în vederea continuării dialogului la cel mai înalt nivel, în “formatul Normandia”, care implică Ucraina, Rusia, Germania și Franța.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău