Popularitatea președintelui Macron, în continuă scădere în rândul alegătorilor francezi

  • 31 August 2018 18:03
Popularitatea președintelui Macron, în continuă scădere în rândul alegătorilor francezi

Popularitatea președintelui Emmanuel Macron în rândul alegătorilor francezi a înregistrat în august o scădere față de luna iulie, ajungând la 34%, potrivit unui sondaj realizat de institutul BVA și dat publicității vineri, relatează Xinhua.

Sondajul realizat pentru postul de radio RTL și La Tribune a arătat o scădere cu cinci puncte procentuale în luna august față de luna iulie, doi din trei francezi afirmând că nu sunt mulțumiți de activitatea președintelui Macron.

"Macron suferă din cauza discreditării politice legate de demisia ministrului ecologiei Nicolas Hulot, dar și din cauza mobilizării opoziției după scandalul Benalla", afirmă institutul de sondare a opiniei publice.

Alexandre Benalla, fost șef al dispozitivului de protecție al lui Macron și adjunct al șefului cancelariei prezidențiale, a fost concediat de președinția Franței după ce a fost acuzat că a lovit un protestatar în timpul manifestațiilor de 1 Mai, la care ar fi trebuit să asiste doar ca observator.

"Analiza motivelor oferite de francezi pentru opiniile lor arată (...) o anumită ruptură în imaginea prezidențială din cauza practicilor politice lipsite de caracterul exemplar și care sunt prea sensibile la interesele economice", a adăugat BVA.

În rândul celor chestionați, doar 28% consideră că politicile guvernului Macron sunt corecte, în timp ce 27% au declarat că sunt eficiente.

Macron, care a câștigat alegerile prezidențiale din 2017 cu 66,1% din voturi, a promis că va aduce schimbare. În cele cincisprezece luni în funcția de președinte, el a modificat codul muncii, a prezentat un nou sistem de educație și a reformat sectorul feroviar, o decizie care i-a scos în stradă pe muncitori și studenți.

Sondajul a fost realizat pe 29 și 30 august în rândul a 1.040 de persoane.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău