VIDEO | Pompierii și salvatorii din stânga Nistrului au primit tehnică și costume de luptă din partea unor organizații din Marea Britanie

  • 09 Martie 2018 16:04
VIDEO | Pompierii și salvatorii din stânga Nistrului au primit tehnică și costume de luptă din partea unor organizații din Marea Britanie

„Operațiunea Florian”, în parteneriat cu Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil (EASST), din Marea Britanie au oferit tehnică și costume de luptă pompierilor și salvatorilor din stânga Nistrului.

O ceremonie a avut loc, astăzi, 9 martie, în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul căreia organizațiile britanice au donat două autospeciale și echipament de intervenție. „Tehnica și costumele de luptă au fost oferite pompierilor și salvatorilor din stînga Nistrului, fiind fortificat încă un pas de consolidare a măsurilor de sporire a încrederii între ambele maluri și menținerea capacităților comune pentru asigurarea securității cetățenilor, în special a locuitorilor din regiunea transnistriană a Republicii Moldova”, se precizează în comunicatul emis de instituție. 

La eveniment a fost prezent Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, Lucy Joyce, directorul asociației de caritate „Operațiunea Florian”, Bruce Hoad, șeful IGSU, generalul – maior, Mihail Harabagiu, conducătorul grupului de lucru pentru combaterea criminalității și situațiilor excepționale din partea Tiraspolului, Ruslan Mova.

În baza parteneriatului care durează mai bine de 5 ani, salvatorii moldoveni au beneficiat de 15 autospeciale de intervenție, echipament, dar și schimb de experiență. În această perioadă, formatorii din Marea Britanie au instruit peste 250 de salvatori și pompieri din R. Moldova. Proiectul a fost posibil în urma finanțării oferite de EASST, cu susținerea Ambasadei Marii Britanii la Chișinău. Potrivit datelor IGSU, colegii din stînga Nistrului au mai beneficiat anterior de o autospecială de intervenție și echipament în cadrul programului „Operațiunea Florian”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău