Pompierii și salvatorii au răspuns la 214 solicitări de pompare a apei, în urma ploilor abundente. Liliana Pușcașu: „Nu au fost raportate victime”

  • 18 Septembrie 14:58
Pompierii și salvatorii au răspuns la 214 solicitări de pompare a apei, în urma ploilor abundente. Liliana Pușcașu: „Nu au fost raportate victime”

Ploile abundente care au căzut de sâmbătă până luni în Rep. Moldova au produs mai multe pagube, care în prezent sunt evaluate de către Comisiile teritoriale pentru Situații Excepționale. Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au declarat pentru Radio Chișinău că mai multe drumuri publice au fost inundate în timpul celor trei zile de intemperii, însă victime în rândul populației nu au fost înregistrate.

Ploile torențiale din perioada 14-16 septembrie au făcut multe pagube în Republica Moldova, iar structurile de urgență au fost activate continuu. Pe parcursul acestor zile, cele mai multe intervenții au avut loc în centrul și sudul Republicii Moldova. Pompierii și salvatorii au răspuns la 214 solicitări de pompare a apei, a declarat ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu.

Precipitațiile au afectat drumuri publice și trasee, însă, din fericire, nu au fost victime în rândul populației, a spus Liliana Pușcașu.

Din cauza precipitațiilor abundente, au fost afectate 42 de drumuri publice naționale, iar 30 de trasee au fost inundate. De asemenea, structurile de forță în comun cu autoritățile publice locale și centrale au efectuat lucrări de fortificare și reabilitare a barajelor și digurilor de protecție de pe râul Nistru, în perimetrul raionului Ștefan Vodă, dar și râul Prut, în perimetrul raionului Cantemir. Din fericire, nu am avut înregistrate și raportate victime.”

În prezent, Comisiile teritoriale pentru Situații Excepționale continuă evaluarea prejudiciilor cauzate de intemperii și planificarea măsurilor de recuperare în localitățile afectate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:9,26 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău