Pompierii IGSU vor participa la stingerea incendiilor de pădure din Grecia, cu echipe din alte 12 țări

  • 05 Iulie 08:17
Pompierii IGSU vor participa la stingerea incendiilor de pădure din Grecia, cu echipe din alte 12 țări

Echipa de pompieri de combatere a incendiilor forestiere din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova se pregătește de o misiune importantă în cadrul Programului European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure. Aceasta va avea loc în regiunea NEA Makri din Grecia, în perioada următoare.

Misiunea face parte din Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene și este organizată de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar (DG ECHO), cu scopul de a îmbunătăți capacitatea de răspuns și interoperabilitatea între echipele de intervenție din diferite țări europene.

Republica Moldova va fi reprezentată de echipa GFFFv-MD, care se va alătura altor echipe de intervenție din 12 țări europene, inclusiv România, Bulgaria, Italia și Spania. Împreună, aceste echipe vor număra peste 500 de pompieri, contribuind la eforturile de combatere a incendiilor de pădure într-o regiune adesea afectată de astfel de calamități.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană, însă și Republica Moldova va suporta o parte din cheltuieli.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Tue
28
Wed
30
Thu
30
Fri
31
Sat
31
Arhivă Radio Chișinău