Pompierii evacuează fonoteca din biblioteca Filarmonicii Naționale. Incendiul a fost lichidat

  • 25 Septembrie 2020 11:20
Pompierii evacuează fonoteca din biblioteca Filarmonicii Naționale. Incendiul a fost lichidat

Angajații IGSU au anunțat despre lichidarea incendiului în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, la ora 10:05, în dimineața de 25 septembrie.

Pompierii și salvatorii continuă efectuarea lucrărilor de demontare și înlăturare a materialelor de construcție care prezintă pericol, dar și vor evacua fonoteca din biblioteca Filarmonicii Naționale.

La fața locului lucrează laboratorul experimental antiincendiar pentru înaintarea versiunilor.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă intervenția pentru lichidarea focarelor de ardere din interiorul clădirii afectate de incendiu a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Pe parcursul nopții intervenția pompierilor a fost suspendată fiind reluată în forță către ora 6:00 în dimineața zilei 25 septembrie .

La moment, la fața locului lucrează 8 autospeciale, inclusiv 2 autoscări. Tot pentru intervenție este antrenată o macara prin care efectivul poate efectua lucrări de dezasamblare și demontare a  materialelor constructive ale acoperișului.  Pentru lucrările de intervenție sunt implicați 56 de angajați a IGSU, efectiv de trupă și comandă.

Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului incendiului.   

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău