Pompierii din R. Moldova s-au clasat pe locul III în competițiile internaționale la sportul aplicativ

  • 23 Iunie 2023 17:40
Pompierii din R. Moldova s-au clasat pe locul III în competițiile internaționale la sportul aplicativ

Selecționata Inspectoratului General pentru Situații de Urgență anunță că s-a clasat pe locul III în cadrul competițiilor internaționale la sportul aplicativ al salvatorilor și pompierilor, ediția a 39-a.

Întrecerile s-au desfășurat în perioada 17 – 22 iunie 2023 în orașul Censtohova, Republica Polonia. Aici, au concurat 19 echipe din 5 țări membre ale Federației Internaționale Sportive a pompierilor și salvatorilor și anume: Polonia, Bulgaria, Slovacia, Republica Cehă și Republica Moldova.

Sportivii moldoveni au demonstrat abilități fizice și calități volitive la patru probe, obținând următoarele rezultate:

I probă – ,,Ascensiune pe scara de fereastră la etajul IV al turnului de instruire” – locul 3;

II probă – ,,Trecerea fâșiei de 100 m cu obstacole” – locul 5;

III probă – ,,Ștafeta combinată 4 x 100 m” – locul 3;

IV probă – ,,Desfășurarea de luptă” – locul 3.

Totodată, în cadrul competițiilor, sergentul major Alexandru Zatic, în clasamentul individual la proba ,,ascensiune pe scara de fereastră la etajul IV al turnului de instruire” a obținut locul 5, cu rezultatul 15,44 secunde, confirmându-și titlul „Candidat maestru în sport”.

Competițiile internaționale la sportul aplicativ au fost organizate de către Ministerul Situații Excepționale al Republicii Polonia și au fost desfășurate la cel mai înalt nivel. Participarea echipei sportive a IGSU la astfel de întreceri are drept scop consolidarea relațiilor de colaborare între serviciile de urgență la nivel internațional, perfecționarea măiestriei profesionale și sportive a efectivului.

Mai mult, în cadrul întrevederilor, între reprezentanții echipelor și sportivii participanți a fost realizat schimbul de bune practici în domeniul implementării noilor tehnologii și mijloace de prevenire și stingere a incendiilor. Asemenea campionat este practicat și în Republica Moldova, fiind desfășurat tradițional în luna septembrie în fiecare an, la care participă pompieri din întreaga țară, unde înscriu performanțe și recorduri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău