Pompierii continuă să stingă incendiile de vegetație din Bulgaria

  • 26 August 2017 14:43
Pompierii continuă să stingă incendiile de vegetație din Bulgaria

Pompierii bulgari continuă, pentru a treia zi consecutiv, lupta cu incendiile de vegetație din țară. În Defileul Kresna, flăcările au distrus circa 1.000 de hectare de terenuri forestiere, terenuri agricole, iarbă uscată și arbuști. Șeful Centrului operațional național din cadrul Direcției Generale pentru Siguranță împotriva incendiilor și protecția populației, comisar Toșko Bărzilov, a declarat că incendiul s-a extins cu aproximativ 40 de hectare.

 La fața locului, se află 30 de autospeciale, 150 de pompieri, 85 de militari, lucrători silvici, voluntari. Există disponibilitatea ca la acțiunile de stingere a flăcărilor să participe și două elicoptere. Incendiul se dezvoltă pe trei fronturi.

Populația din zonele învecinate nu se află în pericol. Incendiul din zona Sakar nu a fost stins, informează Administrația regiunii Haskovo. Din cauza terenului foarte accidentat, acțiunile echipelor de intervenție se desfășoară cu dificultate. La fața locului, se află circa 100 de persoane care încearcă să stingă flăcările. Militari din Haskovo participă, de asemenea, la acțiunile de stingere a incendiului dintre satele Filipovo, Prisadeț, Matocina și Varnik.

De ieri după-amiază până în această dimineață, flăcările au distrus 200 de hectare de vegetație uscată. În doar două zile, în urmă cu o săptămână, 1.000 de hectare de terenuri de păduri mixte, iarbă uscată și arbuști au fost afectate de incendiile din regiunea Haskovo. Cel mai grav incendiu a fost înregistrat între satele Prisadeț-Matocina-Varnik, unde flăcările au făcut scrum peste 700 de hectare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău