Pompierii au mers în peste 1500 de gospodării și le-au vorbit oamenilor despre prevenirea incendiilor

  • 29 Ianuarie 2020 09:36
Pompierii au mers în peste 1500 de gospodării și le-au vorbit oamenilor despre prevenirea incendiilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu Inspectoratul General al Poliției și autoritățile publice locale au desfășurat Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ în nordul țării. Activitățile comune au avut loc în 113 localități din raioanele Fălești, Sângerei, Râșcani și Glodeni.

39 grupuri mixte, care au vizitat peste 1500 de gospodării particulare. O atenție deosebită a fost acordată familiilor cu mulți copii, oamenilor cu dezabilități și celor în etate. Specialiștii le-au vorbit persoanelor despre importanța respectării regulilor antiincendiare, și riscul intoxicațiilor cu monoxid de carbon în urma utilizării instalațiilor de încălzire defecte, precum și au verificat detectoarele de fum instalate anterior.

Cetățenii au fost indemnați să respecte cu strictețe regulile securității și să fie foarte prudenți la utilizarea sobelor și instalațiilor de încălzire. Mai mult, specialiștii au împărțit pliante informative cu informații utile despre securitatea antiincendiară în perioada rece a anului. Pe parcursul zilei de ieri, în urma campaniei, peste 160 de specialiștii din cadrul IGSU, IGP, împreună cu reprezentanții APL au instruit peste 4000 de persoane la capitolul antiincendiar, fiind acordată atenție maximă siguranței minorilor.

Măsurile comune de prevenire sunt desfășurate în toate raioanele țării și au drept scop prevenirea incendiilor, dar și reducerea situațiilor de urgență prin sensibilizarea populației privind respectarea regulilor antiincendiare și instruirea cetățenilor în domeniul bazelor securității vieții. Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2020 în cadrul campaniei desfășurate de IGSU al MAI au fost instruite peste 60 000 de persoane din 928 de localități din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău