Pompierii au intervenit în mai multe raioane pentru a stinge incendiile care au distrus zeci de hectare de vegetație

  • 29 Octombrie 2018 09:02
Pompierii au intervenit în mai multe raioane pentru a stinge incendiile care au distrus zeci de hectare de vegetație

Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru a stinge 39 focare de incendii pe suprafețe cu vegetație uscată.

Potrivit unui comunicat al IGSU, incendiile au distrus circa 120 hectare de vegetație. Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenuri din raioanele Căușeni, Ungheni, Criuleni, Șoldănești, Bălți, Fălești, dar și din municipiul Chișinău. În Capitală, incendii de vegetații au fost înregistrate în apropiere de cimitirul Doina unde 20 de hectare de teren au fost deteriorate, dar au fost distruse și 25 de hectare de iarbă în localitatea Dobrogea, suburbie a municipiului. Intervenția pompierilor a fost solicitată și un UTA Găgăuzia, iar angajații IGSU au lichidat mai multe incendii de iarbă la Congaz, Vulcănești și  Ciadîr – Lunga.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează populația să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de umiditate redusă și vânt, focarele de ardere se pot răspândi cu repeziciune, afectând spații extinse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău