Pompeo: Otrăvirea lui Navalnîi, probabil orchestrată de ''înalți oficiali ruși''

  • 10 Septembrie 2020 08:20
Pompeo: Otrăvirea lui Navalnîi, probabil orchestrată de ''înalți oficiali ruși''

Otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi a fost probabil orchestrată de ''înalți oficiali'' din guvernul rus, a declarat miercuri secretarul de stat american Mike Pompeo, crescând presiunea internațională asupra Moscovei, relatează AFP, preluat de Agerpres.

''Când oamenii văd eforturile făcute pentru a otrăvi un disident și recunosc că există șanse mari ca aceasta să vină de la înalți oficiali ruși, cred că nu este bine pentru poporul rus'', a declarat secretarul de stat al SUA.

Mike Pompeo a reafirmat că Washingtonul și aliații săi europeni vor cu toții ca Rusia să-i ''tragă la răspundere pe cei responsabili''. El a adăugat că americanii vor încerca să-i identifice pe cei vinovați.

''Acesta este un lucru pe care îl vom analiza, evalua și ne vom asigura că facem ceea ce trebuie să facem pentru a reduce probabilitățile ca așa ceva să se întâmple din nou'', a explicat Mike Pompeo.

Săptămâna trecută, Donald Trump, adesea acuzat de o atitudine relaxată față Vladimir Putin, a explicat că ''nu a văzut încă'' dovezi ale otrăvirii lui Aleksei Navalnîi, în timp ce Germania a afirmat deja că a fost otrăvit cu un agent agent nervos neurotoxic ''de tip Noviciok''.

Moscova a dat asigurări că nicio urmă de otravă nu a fost detectată de medicii ruși în corpul lui Navalnîi și pune la îndoială versiunea europenilor, considerând că este vorba de o ''campanie de dezinformare'' pentru a impune noi sancțiuni.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău