Poluarea culturală a societății moldovenești a ajuns la o cotă critică

  • 17 Iulie 2013 10:46
Poluarea culturală a societății moldovenești a ajuns la o cotă critică

Publicul plătitor de bilete la spectacole este furat, iar telespectatorilor li se propun de către televiziuni producții subculturale și contrafăcute, susțin fondatorii Ligii Naționale a Lucrătorilor din Cultură din Republica Moldova.

Organismul, recent înființat, își propune să protejeze drepturile artiștilor autentici, dar și să purifice spațiul cultural moldovenesc de kitsch-uri.

Oleg Volontir, președintele Ligii Naționale a Lucrătorilor din Cultură consideră că nivelul de poluare culturală a societății moldovenești, cu produse fără nicio valoare artistică, a ajuns la o cotă critică pentru formarea gusturilor consumatorilor locali.

Cunoscutul interpret Vali Boghean, care s-a alăturat Ligii, spune că această organizație își propune să delimiteze falsul și plagiatul de autentic și solicită ca pe afișele care fac reclamă la concerte să se precizeze dacă se va cânta sau va fi playback.

În faza imediat următoare, membrii acestei ligi le vor propune politicienilor un proiect de lege care să le permită experților să clasifice producțiile artistice și să acorde aviz consultativ televiziunilor și radiourilor pentru difuzarea și promovarea acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău