Polonia: Tot mai mulți oameni sunt dispuși să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19, afirmă premierul

  • 22 Martie 2021 14:22
Polonia: Tot mai mulți oameni sunt dispuși să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19, afirmă premierul

Tot mai multe persoane din Polonia sunt dispuse să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19, a declarat luni premierul Mateusz Morawiecki, după apariția unor informații că unii oameni nu vor acest ser din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare, relatează Reuters, preluat Agerpres.

După ce au suspendat pentru scurt timp utilizarea sa, multe țări europene au reluat vaccinările cu AstraZeneca, în contextul în care Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a spus că este un ser sigur. Polonia nu a suspendat în niciun moment vaccinările cu AstraZeneca, spunând că beneficiile acestui vaccin sunt mai mari decât potențialele riscuri.

"În cursul dimineții am primit un raport care arată că tot mai multe persoane sunt dispuse să se vaccineze, inclusiv cu vaccinul AstraZeneca", a declarat Morawiecki într-o conferință de presă.

"Acest lucru arată că am luat decizia corectă atunci când nu am suspendat vaccinările cu AstraZeneca. Cu certitudine, tot mai mulți oameni sunt dispuși să se vaccineze cu acest vaccin", a adăugat el.

Polonia se confruntă cu o înmulțire a numărului de infectări în contextul unui al treilea val al pandemiei determinat în special de varianta britanică, mai contagioasă, a coronavirusului.

Ministrul Sănătății, Adam Niedzielski, a declarat luni că numărul de cazuri zilnice va continua să crească în următoarele două-trei săptămâni.

Polonia, țară cu 38 de milioane de locuitori, a raportat 2.073.129 de cazuri de coronavirus și 49.365 de decese.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău