Polonia se oferă să ajute Germania să nu mai folosească petrolul rusesc

  • 02 Mai 2022 15:14
Polonia se oferă să ajute Germania să nu mai folosească petrolul rusesc

Polonia este pregătită să ajute Germania să nu mai folosească petrol din Rusia, a declarat luni ministrul climei de la Varșovia, Anna Moskwa, care și-a exprimat speranța că până la finalul anului va putea intra în vigoare un embargou al Uniunii Europene, relatează Reuters.

Polonia vrea măsuri mai dure împotriva Rusiei, însă multe țări din UE se bazează într-o mare măsură pe Moscova pentru acoperirea nevoilor energetice, astfel că blocul comunitar este divizat în legătură cu modul în care ar trebui întărite sancțiunile, scrie DIGI24.

„Noi, Polonia, suntem pregătiți să sprijinim ambițiile Germaniei de de-rusificare prin rafinăria noastră de la Gdansk”, a declarat Anna Moskwa, care și-a exprimat speranța că sancțiunile împotriva petrolului rusesc nu vor mai fi astfel blocate.

Rusia a oprit săptămâna trecută livrările de gaz spre Bulgaria și Polonia, după ce acestea au refuzat să îndeplinească cererea Moscovei de a plăti în ruble.

Moskwa a declarat anterior că principalele state membre ale UE care se opun înăspririi sancțiunilor privind gazul împotriva Rusiei sunt Austria, Germania și Ungaria și că blocul comunitar ar trebui să penalizeze statele care folosesc ruble pentru a plăti pentru gazul rusesc.

Ea a mai spus că Polonia vrea ca Uniunea Europeană să impună o dată clară până la care statele membre vor trebui să oprească importurile de petrol rusesc.

„Vrem ca acest pachet (de sancțiuni) să includă o dată exactă și clară și o cerință pentru toate țările. Acest pachet ar trebui să fie unul complet, fără niciun gol”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău