Polonia redeschide grădinițele dar prelungește majoritatea restricțiilor, în contextul pandemiei

  • 14 Aprilie 2021 14:46
Polonia redeschide grădinițele dar prelungește majoritatea restricțiilor, în contextul pandemiei

Polonia va redeschide grădinițele și va permite practicarea sporturilor în aer liber începând de lunea viitoare, 19 aprilie, însă alte restricții vor fi prelungite cu încă o săptămână, a anunțat miercuri ministrul sănătății, Adam Niedzielski, după o creștere a cazurilor de COVID-19, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

'Acest val mătură spitalele acum (...) încă avem un vârf al numărului de cazuri chiar acum în spitale', a spus ministrul într-o conferință de presă.

El a informat că hotelurile vor rămâne închise până la 3 mai, în timp ce alte restricții vor fi prelungite până la 25 aprilie.

'De lunea viitoarea, copiii vor putea reveni în grădinițe și creșe', a afirmat Niedzielski.

Polonia a impus restricții la nivel național de la mijlocul lunii martie, închizând teatrele, mall-urile, hotelurile și sălile de cinema, urmate de grădinițe și frizerii.

Polonia a raportat miercuri încă 803 decese asociate COVID-19, al doilea cel mai grav bilanț după cel de 954 de decese din weekend-ul de Paște, care includea decesele din urmă cu mai mult de o zi. Numărul de infectări noi cu coronavirus a fost de 21.283.

Întrebat despre vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, ministrul a spus că Polonia îl va utiliza, în conformitate cu recomandările Agenției Europene a Medicamentului (EMA). 'Din punctul de vedere al EMA, beneficiile sunt mai mari decât riscurile', a adăugat el.

Aproximativ 120.000 de doze din acest vaccin urmau să fie livrate miercuri în Polonia, a transmis marți agenția oficială de presă PAP.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău