Polonia - Mai mulți morți și 10 răniți, în urma unei furtuni violente în Munții Tatra

  • 22 August 2019 17:31
Polonia - Mai mulți morți și 10 răniți, în urma unei furtuni violente în Munții Tatra

O furtună extrem de violentă a provocat câteva decese și a rănit 10 persoane, lovite de fulger, joi, în Munții Tatra din sudul Poloniei, au anunțat reprezentanții Serviciilor de salvare și intervenții montane, citați de AFP.

"Zece persoane au fost lovite de fulger în zona masivului Giewont. S-au înregistrat câteva decese în zone diferite ale Munților Tatra", a declarat coordonatorul serviciilor de salvare, Jan Krzysztof, citat de companiile mass-media poloneze, fără să ofere însă alte cifre exacte.

Potrivit primelor informații publicate de mass-media poloneze, inclusiv de postul privat de televiziune TVN24, fulgerul ar fi lovit o cruce metalică de mari dimensiuni, instalată în vârful masivului Giewont, aflat la mică distanță de stațiunea montană Zakopane, în momentul în care în acea zonă se afla un grup numeros de turiști.

Vremea s-a înrăutățit brusc la jumătatea zilei, nori groși acoperind cu rapiditate cerul, care, în cursul dimineții, fusese degajat și îi încurajase pe mulți excursioniști să se aventureze pe potecile și traseele din Munții Tatra.

Deși condițiile meteorologice rămân profund nefavorabile, un elicopter al echipelor de salvare și intervenție a plecat în căutarea victimelor. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău