Polonia instalează o barieră la frontiera cu exclava rusă Kaliningrad și amenajează un „perimetru de securitate”

  • 30 Aprilie 2023 15:10
Polonia instalează o barieră la frontiera cu exclava rusă Kaliningrad și amenajează un „perimetru de securitate”

Polonia instalează o barieră la frontiera cu exclava rusă Kaliningrad și un ”perimetru de securitate”, a anunțat premierul polonez Mateusz Morawiecki într-o vizită la Bartoszyce, la 60 de kilometri de enclavă, relatează Euronews, citat de News.ro.

”Implementăm măsuri de protecție adecvate de-a lungul întregii fâșii de frontieră – fizice și electronice”, a anunțat sâmbătă Mateusz Morawiecki, potrivit G4Media.

”Este ceea ce se numește perimetru. Dezvoltăm acest perimetru”, a subliniat el.

”Vom consolida și prezența grănicerilor, a tuturor serviciilor. Această prezență a fost deja consolidată, dar vom continua acest proces”, a anunțat el.

Presa poloneză scrie că fragmente misterioase ale unui ”obiect militar” descoperite într-o pădure situată în apropiere de orașul Bydgoszcz, situat la aproximativ 200 de kilometri de Bartoszyce, provin de la teste ale unor sisteme de apărare aeriană efectuate de către Polonia.

Însă această descoperire alimentează temeri cu privire la faptul că ”obiectul” respectiv ar fi fost tras din străinătate, în pofida faptului că a fost găsit într-o zonă situată la sute de kilometri față de frontierele Poloniei cu Ucraina sau cu Belarusul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău