Polonia expulzează la rândul său un diplomat belarus, după un demers similar din partea autorităților belaruse

  • 10 Martie 2021 19:50
Polonia expulzează la rândul său un diplomat belarus, după un demers similar din partea autorităților belaruse

Varșovia a anunțat miercuri că expulzează un diplomat belarus, ca răspuns la un demers similar anunțat cu o zi înainte de Minsk la adresa unui consul polonez, informează AFP, preluat de Agerpres.


Republica Belarus l-a declarat marți persona non grata pe consulul polonez la Brest (sud-vest), protestând astfel împotriva participării acestuia la un moment festiv dedicat "soldaților blestemați" polonezi care au luptat contra ocupației germane și apoi a celei sovietice.

"Ca reacție la demersurile inamicale și nefondate ale autorităților belaruse, Polonia a declarat persona non grata un diplomat al ambasadei Belarusului la Varșovia", a anunțat pe Twitter ministrul-adjunct al afacerilor externe polonez Marcin Przydacz, fără a face alte precizări.

Unități de rezistență formate pentru a lupta împotriva ocupanților germani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, "soldații blestemați" polonezi au luptat apoi împotriva ocupației sovietice, acționând adesea de o manieră violentă și atacându-i uneori pe toți cei care nu erau polonezi, inclusiv pe belaruși. Lupta lor împotriva puterii sovietice a continuat până în anii '50. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău