Polonia | Doi turiști, acuzați de furtul unor cărămizi din fostul lagăr de la Auschwitz

  • 16 Iulie 2018 09:00
Polonia | Doi turiști, acuzați de furtul unor cărămizi din fostul lagăr de la Auschwitz

Doi turiști ungari au fost condamnați la plata unei amenzi și la o pedeapsă de închisoare cu suspendare după ce au încercat să fure cărămizi din ruinele unui crematoriu din fostul lagăr de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau, a anunțat duminică poliția, citată de AFP.

Femeia de 30 de ani și bărbatul de 36 de ani au fost surprinși sâmbătă de un alt cuplu de turiști străini, care i-au văzut când introduceau cărămizile într-o geantă. Cuplul respectiv a anunțat serviciul de securitate.

"Bărbatul și femeia au fost acuzați de furt al unui bun cultural. Au mărturisit amândoi că au acționat necorespunzător", a declarat Mateusz Drwal, un purtător de cuvânt al poliției regionale.

"Ei au explicat că voiau să ia cu ei un suvenir și că nu și-au dat seama de consecințele acțiunilor lor", a declarat acesta pentru agenția poloneză de știri PAP.

Ungurii au fost condamnați fiecare la o amendă de 1.500 de zloți (400 de dolari, 350 de euro) și la o pedeapsă de un de închisoare cu suspendare.

Auschwitz-Birkenau a devenit un simbol al exterminării evreilor de către regimul nazist. Un milion de evrei au murit în acest lagăr de concentrare între 1940 și 1945. Tot aici au murit peste 100.000 de alți deținuți, printre care polonezi care nu erau evrei, romi, prizonieri sovietici și membri ai rezistenței.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău