Polonia: Discuțiile cu Ucraina pe tema importurilor de cereale sunt pe calea cea bună

  • 27 Septembrie 2023 12:02
Polonia: Discuțiile cu Ucraina pe tema importurilor de cereale sunt pe calea cea bună

Discuțiile cu Ucraina cu privire la importurile de cereale sunt pe calea cea bună, a spus miercuri ministrul polonez al agriculturii, declarația venind după o dispută între cele două țări cu privire o interdicție prelungită de Varșovia, transmite Reuters, citat de hotnews.ro.

Relațiile dintre Kiev și Varșovia s-au deteriorat de când Polonia, alături de Ungaria și Slovacia, a decis să prelungească interdicția care a fost introdusă pentru a proteja fermierii de o creștere bruscă a importurilor de cereale și alimente din Ucraina.

Guvernul de la Varșovia, care a fost unul dintre cei mai fideli aliați ai Kievului, se află, de asemenea, sub presiunea extremei drepte pentru a adopta o poziție mai dură față de Ucraina înainte de alegerile ce vor avea loc în Polonia pe 15 octombrie.

„Mă bucur că vorbim despre viitor, că realizăm mecanisme pentru viitor și că ne calmăm anumite emoții care nu ne-au servit bine, iar aceasta este probabil o direcție bună", a declarat ministrul polonez, Robert Telus, într-o conferință de presă după o întâlnire online cu omologul său ucrainean Mykola Solsky.

Telus a reiterat cererea Varșoviei ca Ucraina să retragă plângerea depusă împotriva Poloniei la Organizația Mondială a Comerțului.

„Ministrul ucrainean a spus că va discuta cu ministrul economiei din Ucraina pentru a lua în considerare retragerea acestei plângeri", a declarat Telus.

El a mai spus că Polonia se află în faza finală a discuțiilor cu Lituania privind organizarea tranzitului de cereale ucrainene către porturile din această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău