Polonia anunță că monitorizează atent situația de la frontiera sa cu Belarus

  • 17 August 2020 10:53
Polonia anunță că monitorizează atent situația de la frontiera sa cu Belarus

Polonia monitorizează situația de la frontiera sa cu Belarus, a anunțat luni ministrul adjunct al apărării polonez Wojciech Skurkiewicz, transmite Reuters.

NATO a respins duminică acuzațiile președintelui belarus Aleksandr Lukașenko conform cărora Alianța Nord-Atlantică își consolidează prezența militară la granița cu Belarus, dar a precizat că monitorizează atent situația în urma realegerii contestate a liderului de la Minsk.

''Urmărim ceea ce se întâmplă în Belarus, la fel ca toate țările din NATO, și vom fi atenți și la ceea ce se întâmplă la frontierele noastre. Nu vom fi pasivi în această observare'', a declarat Skurkiewicz pentru postul public de radio polonez.

Armata belarusă intenționează să desfășoare în perioada 17-20 august exerciții militare în apropierea centralei nucleare și în regiunea Grodno, frontalieră cu Polonia și Lituania, a relatat duminică agenția de presă rusă RIA.

Sâmbătă, Lukașenko a anunțat că o brigadă de asalt aerian va fi deplasată la frontiera vestică a țării sale.

Manifestanți scandând 'Demisia!' au umplut duminică centrul capitalei belaruse, Minsk, în cel mai amplu protest de până acum împotriva realegerii președintelui Aleksandr Lukașenko, după ce Rusia a afirmat că îi va oferi acestuia sprijin militar dacă va fi necesar.

Oponenții lui Lukașenko, aflat la putere de 26 de ani, spun că votul a fost fraudat, dar președintele invocă rezultatele oficiale, care îi acordă peste 80% din sufragii, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău