Polonia acuză o incursiune armată dinspre Belarus și îl convoacă pe însărcinatul cu afaceri al acestei țări

  • 03 Noiembrie 2021 18:59
Polonia acuză o incursiune armată dinspre Belarus și îl convoacă pe însărcinatul cu afaceri al acestei țări

Ministerul de Externe polonez a anunțat miercuri că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei Belarusului, guvernul de la Varșovia acuzând că pe teritoriul polonez a avut loc o incursiune dinspre Belarus a unor persoane înarmate și care purtau uniforme, incident calificat drept ''provocare'' de serviciile speciale poloneze, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acest incident, care s-a produs în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, survine în contextul unui val fără precedent de migranți veniți mai ales din Orientul Mijlociu și care pătrund dinspre Belarus în Polonia, Letonia și Lituania, val migrator orchestrat de președintele belarus Aleksandr Lukașenko ca represalii pentru sancțiunile europene.

''Polonia este hotărâtă să-și protejeze propriile frontiere și frontierele externe ale UE'', afirmă MAE polonez într-un comunicat în care a anunțat convocarea șefului misiunii diplomatice a Belarusului.

Acesta a mai fost convocat la MAE polonez și în octombrie, atunci după ce asupra unor soldați polonezi au fost trase focuri de armă la frontieră dinspre Belarus.

Pentru a opri afluxul de migranți Polonia a trimis mii de militari la granița cu Belarus, unde a ridicat un gard de sârmă ghimpată și a instituit starea de urgență în zonă, aprobând recent și ridicarea unui zid acolo. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău