Polonia a strâns peste 300 de mărturii ale martorilor într-o anchetă despre crimele de război din Ucraina

  • 17 Martie 2022 14:35
Polonia a strâns peste 300 de mărturii ale martorilor într-o anchetă despre crimele de război din Ucraina

Procurorii polonezi au adunat peste 300 de declarații ale martorilor, în cadrul unei anchete cu privire la crimele de război comise de forțele ruse în Ucraina, a anunțat ministrul justiției polonez, Zbigniew Ziobro.

''Au fost deja strânse peste 300 de mărturii și declarații care descriu crime și fărădelegi specifice care au avut loc în legătură cu atacul Rusiei asupra Ucrainei'', a spus miercuri Zbigniew Ziobro, citat de thenews.pl, notează DIGI24.ro

Ziobro, care este și procuror-general al Poloniei, a făcut afirmațiile respective într-o conferință de presă comună cu procurorul-șef al Curții Penale Internaționale (CPI), Karim Khan, la Medyka, punct de trecere a frontierei dintre Polonia și Ucraina.

Anterior, Khan a vizitat Ucraina și a avut o întâlnire prin videoconferință cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Cei doi au subliniat că este nevoie de garanții că dreptul umanitar internațional este respectat, iar populația civilă este protejată.

La începutul lunii martie, Karim Khan a anunțat că, în urma solicitării din partea a 39 de state membre ale CPI, va deschide o anchetă cu privire la posibile crime de război comise în Ucraina.

Șeful diplomației polonez Zbigniew Rau declarase în cadrul ONU că autoritățile din Rusia desconsideră drepturile omului în timpul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei și populației acesteia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău