Polonia a calculat care este suma reparațiilor de război care i se cuvin din partea Germaniei

  • 13 Mai 2019 14:25
Polonia a calculat care este suma reparațiilor de război care i se cuvin din partea Germaniei

Polonia a stabilit care este suma reparațiilor de război pe care intenționeză să le ceară Germaniei pentru prejudiciul adus în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

După cum a afirmat șeful grupului parlamentar pentru problemele reparațiilor de război, Arkadiusz Mularczyk, este vorba de aproximativ un trilion de dolari. Raportul pe această problemă va fi prezentat în viitorul apropiat autorităților poloneze. "Consider că ar fi o idee bună ca acest document să fie publicat anul acesta pe 1 septembrie, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la atacul Germaniei asupra Poloniei", a remarcat Mularczyk.

După cum scrie ziarul polonez "Sieci", parlamentarul polonez a adăugat că suma finală a depășit estimările făcute după război (era vorba de aproximativ 850 de miliarde de dolari).

După cum informează agenția rusă de presă Rosbalt, Varșovia intenționa să obțină de la Berlin reparații de război în valoare de 900 de miliarde de dolari. În același timp, Germania a declarat că a plătit deja Poloniei o importantă sumă de bani și nu consideră să existe motive pentru plata unor sume compensatorii suplimentare.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău