Polonia | 6.000 de militari trimiși să păzească de migranți frontiera cu Belarus

  • 19 Octombrie 2021 14:45
Polonia | 6.000 de militari trimiși să păzească de migranți frontiera cu Belarus

Polonia aproape a dublat numărul militarilor care păzesc frontiera cu Belarus, pentru a răspunde unui val în creștere de migrație, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

'Aproape 6.000 de soldați din diviziile a 16-a, a 18-a și a 12-a servesc la frontiera polono-belarusă', a scris ministrul apărării, Mariusz Blaszczak, marți pe Twitter.

'Acești soldați oferă sprijin Pazei de Frontieră prin protejarea graniței țării și împiedicarea trecerilor frauduloase', a adăugat el.
Această desfășurare marchează o extindere semnificativă a prezenței militare la graniță, după ce sâmbătă ministrul preciza că numărul soldaților era de peste 3.000.

Paza de Frontieră a informat că luni au existat 612 încercări de trecere frauduloasă a graniței.

Polonia a declarat stare de urgență în regiune și are planuri să construiască un zid la frontieră.

În prima jumătate a lunii octombrie au fost consemnate circa 9.600 de tentative de trecere frauduloasă a graniței, conform Pazei de Frontieră.

Comisia Europeană și guvernul de la Varșovia afirmă că valul de migranți a fost orchestrat de Belarus ca o formă de război hibrid împotriva sancțiunilor care i-au fost impuse de Uniunea Europeană. Belarusul neagă aceste acuzații.

Tot mai mulți migranți ajung și în Germania, unde șeful sindicatului polițiștilor i-a scris ministrul de interne pentru a cere instituirea temporară de controale la granița cu Polonia.

Autoritățile din Brandenburg, landul estic german unde ajung majoritatea acestor migranți, cer măsuri mai dure împotriva guvernului președintelui belarus Aleksandr Lukașenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău