Polonia, alarmată de activitatea crescută a spionilor ruși

  • 07 Noiembrie 2014 16:27
Polonia, alarmată de activitatea crescută a spionilor ruși

Serviciile de securitate ale Poloniei au înregistrat în ultimii ani o activitate crescută a spionajului rus pe teritoriul polonez, a declarat președintele Agenției pentru Securitate Internă a Poloniei, Dariusz Luczak, în timpul ședinței Comisiei parlamentare pentru serviciile secrete, informează cotidianul Gazeta Wyborcza.Potrivit lui Dariusz Luczak, activitatea serviciilor…

Serviciile de securitate ale Poloniei au înregistrat în ultimii ani o activitate crescută a spionajului rus pe teritoriul polonez, a declarat președintele Agenției pentru Securitate Internă a Poloniei, Dariusz Luczak, în timpul ședinței Comisiei parlamentare pentru serviciile secrete, informează cotidianul Gazeta Wyborcza.

Potrivit lui Dariusz Luczak, activitatea serviciilor secrete ruse pe teritoriul Poloniei 'a fost continuu ridicată de-a lungul multor ani'.

'Fără îndoială, acum activitatea lor este mai intensă, însă nu există motive pentru panică. Serviciile de securitate poloneze încearcă să-și facă treaba', a spus, la rândul său, președintele Comisiei parlamentare pentru serviciile secrete, Artur Debski.

Un nivel crescut al prezenței ruse și un spectru larg al activităților de spionaj rusesc se constată nu doar în Polonia, ci pe teritoriul întregii UE, subliniază cotidianul polonez.

Dariusz Luczak a anunțat că la ora actuală serviciile secrete și procuratura din Polonia anchetează mai multe persoane suspectate de spionaj, însă a refuzat să ofere detalii.

Agenția pentru Securitate Națională a Poloniei a reținut recent un spion rus, care a fost remarcat în timpul unei ședințe a Seimului. Bărbatul este suspectat de spionaj în favoarea Serviciului Militar de Informații (GRU) din Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău