Polițiștii vor asigura securitatea publică și cea rutieră de „Ziua Națională a Vinului”

  • 06 Octombrie 2023 18:46
Polițiștii vor asigura securitatea publică și cea rutieră de „Ziua Națională a Vinului”

Polițiștii vor asigura securitatea publică și cea rutieră în timpul acțiunilor cultural-artistice organizate cu ocazia sărbătorii „Ziua Națională a Vinului”, care este marcată pe 7 – 8 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din capitală, transmite MOLDPRES.

Întrucât circulația poate fi aglomerată din cauza fluxului mare de transport, poliția solicită tuturor participanților la trafic să manifeste maximă prudență și atenție. Totodată, începând de astăzi, de la ora 20:00 și până pe 9 octombrie, ora 05:00, va fi sistată circulația rutieră în PMAN, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și Alexandr Pușkin, cu redirecționarea transportului pe străzile adiacente.

Astfel, polițiștii de patrulare vor dirija fluxul participanților la trafic și vor redirecționa transportul pentru a nu admite crearea ambuteiajelor și periclitarea circulației rutiere. La fel, forțele de ordine recomandă cetățenilor care vor veni la sărbătoarea „Ziua Națională a Vinului” din alte localități ale țării să parcheze mașinile personale în locurile special amenajate, iar locuitorii municipiului să circule cu transportul public, pentru a nu aglomera traficul rutier.

Totodată, oamenii legii recomandă tuturor cetățenilor să  țină cont de măsurile de siguranță personală și să respecte normele rutiere. Astfel, nu urcați la volanul automobilului dacă ați consumat băuturi alcoolice; conformați-vă indicațiilor polițiștilor în ceea ce privește dirijarea traficului rutier și menținerea ordinii publice; comportați-vă adecvat în locurile publice și evitați apariția în stare de ebrietate în zonele de agrement și locurile de odihnă în masă a populației, pentru a preveni incidentele și altercațiile; nu lăsați automobilele fără supraveghere și obiectele de preț la vedere.

De asemenea, polițiștii recomandă să supravegheați copiii în permanență pentru a evita orice risc - dispariții, accidente de circulație și să aveți grijă de bunurile personale - bani, telefoane mobile, genți, pentru a nu cădea pradă hoților.

La fel, oamenii legii recomandă ca în cazul în care ați fost martor al unei fapte antisociale, intenționați să denunțați persoanele care instigă cetățenii la destabilizarea ordinii și securității publice sau sunteți în pericol să apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist ori sunați de urgență la numărul unic 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău