Polițiștii români de frontieră gata de afluxul călătorilor din perioada Paștelui

  • 22 Aprilie 2016 09:11
Polițiștii români de frontieră gata de afluxul călătorilor din perioada Paștelui

Având în vedere că, în perioada 24.04-02.05.2016, credincioșii ortodocsi vor sărbători Floriile și Învierea Domnului, în punctele de trecere a frontierei de la granița României cu Ungaria, Bulgaria dar și în cele de la granița cu R. Moldova, se preconizează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport.În acest sens, Poliția…

Având în vedere că, în perioada 24.04-02.05.2016, credincioșii ortodocsi vor sărbători Floriile și Învierea Domnului, în punctele de trecere a frontierei de la granița României cu Ungaria, Bulgaria dar și în cele de la granița cu R. Moldova, se preconizează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport.

În acest sens, Poliția de Frontieră română a luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane și autovehicule prin punctele de frontieră să se desfășoare în condiții normale. Au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructură fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamică valorilor de trafic.

De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieșire sau intrare în țară, după caz, în limita configurației și a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei.

În același timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei române, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență.

De asemenea, reamintim persoanelor interesate să călătorească în Bulgaria în această perioadă că, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România efectuează lucrări de reabilitarea a podului Giurgiu-Ruse. Ca urmare a acestui fapt, circulația pe pod se desfășoară alternativ, pe o singură bandă, iar dirijarea circulației se realizează semaforizat, ceea ce poate determină apariția unor aglomerări și timpi de așteptare.

Recomandări:

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliția de Frontieră Română a dezvoltat o aplicație on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afișate pot suferi modificări în funcție de dinamică traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpul de așteptare pentru efectuarea controlului de frontieră va fi monitorizat la nivelul tuturor punctelor de trecere și va fi actualizat în aplicația respectivă.

În condițiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, Bulgaria și R Moldova, reamintim punctele de frontieră existente la aceste granițe:

Pe frontiera româno-ungară:
pe raza jud. Timiș:
P.T.F. Cenad – Kiszombor;

pe raza jud. Arad:
P.T.F. Nădlac – Nagylak
P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota
P.T.F. Turnu – Batonnya;
P.T.F. Vărsând – Gyula

pe raza jud. Bihor:
P.T.F. Salonta – Mehkerek;
P.T.F. Borș – Artand;
P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;
P.T.F. Săcuieni – Letavertes

pe raza jud. Satu Mare:
P.T.F. Urziceni – Vallaj;
P.T.F. Petea – Csengersima.

Pe frontiera româno-bulgară:
pe raza jud. Giurgiu:
P.T.F. Giurgiu- Ruse;

pe raza jud. Constanța:
P.T.F. Vama Veche;
P.T.F. Ostrov – Silistra;
P.T.F. Negru Vodă-Kardam

pe raza jud. Dolj:
P.T.F. Bechet-Orjahovo;
P.T.F. Calafat-Vidin.

Pe frontiera româno-moldoveană:
pe raza jud. Galați:
P.T.F. Oancea-Cahul
P.T.F. Galați-Giurgiulești

pe raza jud. Vaslui:
P.T.F. Albița-Leuseni

pe raza jud. Iași:
P.T.F. Sculeni-Sculeni

pe raza jud. Botoșani:
P.T.F. Rădăuți – Prut-Lipcani
P.T.F. Stânca-Costești

Verificări sistematice la frontieră

Reamintim că Poliția de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituții care au atribuții în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetățenilor din state membre UE și non-UE care tranzitează frontieră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, în conformitate cu prevederile legislației interne și internaționale.

Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe.

În acest sens, apelăm la înțelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă și precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetățenilor și fluența traficului de călători.

Poliția de Frontieră a pus la dispoziția participanților la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către polițiștii de frontieră care vor acționa în consecință, legal, de la caz la caz.

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al României.

Sursa: radioiasi.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău