Polițiștii intensifică controlul respectării regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19

  • 11 Iunie 2020 19:05
 Polițiștii intensifică controlul respectării regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19

Polițiștii, carabinierii și salvatorii intensifică acțiunile de verificare a respectării regulilor sanitare în contextul prevenirii răspândirii COVID-19, în locurile publice. Este vorba despre străzi, parcuri, curțile blocurilor, piețe, spații de agrement și stații de transport, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Interne menționează că, de asemenea, poliția va asigura verificarea respectării regimului de carantină de cetățenii reveniți de peste hotarele țării. Concomitent, în comun cu alte autorități, va fi monitorizată activitatea agenților economici și a transportatorilor de pasageri.

Conform hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, terenurile de joacă, zonele de agrement și terenurile sportive rămân a fi închise, iar organizarea evenimentelor mari, a petrecerilor și alte tipuri de acțiuni care presupun grupuri de oameni sunt strict interzise. La fel, aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în spațiile publice și părăsirea domiciliului fără necesitate stringentă este interzisă.

Subdiviziunile MAI vor monitoriza respectarea acestor măsuri, care au menirea să protejeze viața și sănătatea cetățenilor, iar cei care nu se vor conforma și vor pune în pericol sănătatea publică vor fi sancționați contravențional cu amenzi de 22 500 de lei.

Potrivit datelor MAI, în perioada 17 martie-11 iunie, oamenii legii au documentat aproape 2 500 de contravenții legate de încălcarea hotărârilor emise de autorități, iar amenzile aplicate depășesc cifra de 49 de milioane de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău