Politiștii din SUA au împușcat mortal un șofer surdo-mut neînarmat

  • 23 August 2016 10:21
Politiștii din SUA au împușcat mortal un șofer surdo-mut neînarmat

Politistii americani se afla din nou in centrul unui scandal urias. Ofiterii din Carolina de Nord au impuscat mortal un sofer surdo-mut, dupa o urmarire in trafic.

Politistii spun ca saptamana trecuta au incercat sa opreasca masina condusa de Daniel Kevin Harris, pentru ca soferul depasise limita de viteza legala, noteaza ABC News.

Dupa o scurta urmarire in trafic, barbatul a oprit si a iesit din masina. Un ofiter a tras cu arma spre el, iar Daniel Kevin Harris a murit pe loc.

Familia sa spune ca barbatul, tata a trei copii, nu era inarmat si ca cel mai probabil el gesticula amplu in incercarea de a comunica cu politistii.

O ancheta este in desfasurare acum, iar ofiterul care l-a impuscat pe sofer a fost momentan suspendat.

Proteste in SUA

In ultima vreme, politistii americani s-au aflat in centrul unor scandaluri de amploare. Mai multe incidente in care suspectii, inseosebi persoane de culoare, au fost impuscati mortal au starnit numeroase proteste in tara, dintre care multe au degenerat in violente.

La 19 aprilie 2015, Freddie Gray, in varsta de 25 de ani, a murit din cauza ranilor, la o saptamana dupa ce suferise o fractura la coloana cervicala in timp ce era transportat de politie, dupa ce a fost arestat in forta la Baltimore (Maryland).

Cazul si difuzarea unor inregistrari video ale arestarii au declansat revolte violente in oras.

In luna iulie 2016, impuscarea a doi barbati de culoare de catre Politia din Minnesota si Louisiana a dus la proteste in toata tara. La un miting desfasurat la Dallas in urma incidentelor, un fost militar a deschis focul asupra politistilor. Cinci ofiteri au fost ucisi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău