Polițiștii de frontieră români, aflați în misiune FRONTEX în apele Mării Egee, au salvat 117 persoane

  • 19 Septembrie 2017 15:23
Polițiștii de frontieră români, aflați în misiune FRONTEX în apele Mării Egee, au salvat 117 persoane

Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în apele Mării Egee, au salvat 117 persoane, dintre care 56 de copii și 23 femei, care se aflau pe două ambarcațiuni ce riscau să se scufunde, transmite RADOR.

Potrivit unui comunicat, săptămâna trecută, echipajul navei a observat o ambarcațiune gonflabilă de mici dimensiuni, cu motor, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei.

Polițiștii de frontieră români au demarat acțiunile de salvare și au adus pe navă 70 de persoane, care provin din Afganistan, Iran și Pakistan. Polițiștii de frontieră le-au oferit asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

Ieri, echipajul navei a identificat o altă ambarcațiune gonflabilă, pe care se aflau 47 de persoane, pe care le-au transportat în siguranță în portul din Chios, unde au fost preluate de autoritățile elene.

De la începutul anului, polițiștii de frontieră români au salvat, individual și în cooperare cu echipajele celorlalte nave care participă la Operațiunea comună ‘POSEIDON 2017’, peste 1.000 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău