Polițiști răniți în Belgia la un protest violent după arestarea unei femei de culoare

  • 14 Martie 2021 19:06
Polițiști răniți în Belgia la un protest violent după arestarea unei femei de culoare

Nouă polițiști belgieni au fost transportați la spital în urma intervenției asupra unui grup violent de 200-300 de manifestanți adunați sâmbătă în orașul Liege pentru a protesta împotriva arestării unei femei de culoare, relatează duminică agenția DPA, potrivit Agerpres.

Manifestanții au atacat fast-fooduri și magazine, pe unele jefuindu-le, și au aruncat cu diferite obiecte asupra forțelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă. În total au fost răniți 36 de polițiști, iar 10 protestatari au fost reținuți.

''Ordinea a fost rapid restabilită, într-o situație foarte complicată'', a declarat șeful poliției locale, Christian Beaupere, care a vorbit despre o manifestare de ''mânie'' și ''revoltă'', dar crede că aceasta a fost premeditată. Demonstranții ''au apărut în câteva minute, iar după modul în care au pornit distrugerile, jafurile, nu credem că a fost ceva spontan'', remarcă responsabilul belgian.

Aparentul declanșator al acestor incidente a fost reținerea luni în Piața Saint-Lambert din centrul orașului Liege a unei femei de culoare care a opus rezistență în timpul arestării. Imaginile cu femeia imobilizată la pământ de către doi polițiști au condus la noi acuzații de rasism la adresa poliției belgiene. În Belgia au avut loc anul trecut mai multe proteste împotriva ''rasismului poliției''.

Femeia arestată a depus plângere, în timp ce poliția neagă orice alegație privind rasismul în rândurile sale.AGERPRES/(AS - editor: Sorin Popescu, editor online: Andreea Preda)

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău