Politicienii germani au comemorat victimele Holocaustului la lagărul de la Buchenwald

  • 11 Aprilie 2021 18:15
Politicienii germani au comemorat victimele Holocaustului la lagărul de la Buchenwald

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, și premierul landului Turingia, Bodo Ramelow, au condus duminică o ceremonie de comemorare a victimelor Holocaust la lagărul de concentrare de la Buchenwald, transmite dpa.

Este misiunea democrației să nu permită ca vreuna dintre crimele naziștilor să fie uitată, a declarat Ramelow în timpul ceremoniei de marcare a 76 de ani de la eliberarea lagărelor Buchenwald și Mittelbau-Dora.

"Nu vom putea transfera această amintire la muzeu. (Aducerea aminte) este o misiune zilnică", a declarat președintele Steinmeier, care a adăugat că lagărele de concentrare reprezentau fanatismul rasial, crima și exterminarea.

În timpul evenimentelor comemorative, transmise online, au fost rostite discursuri de către supraviețuitori ai lagărului aflați în prezent în SUA, Italia și Franța, care nu au putut fi prezenți la eveniment - la fel ca și anul trecut - din cauza pandemiei de coronavirus.

 


Foto: (c) FILIP SINGER / EPA

 

Lagărul de concentrare din apropiere de Weimar, cel mai mare de pe teritoriul Germaniei la sfârșitul războiului, a fost eliberat la 11 aprilie 1945 cu ajutorul forțelor americane. Lagărul a fost construit de naziști în 1937. Circa 56.000 de oameni au pierit în acest lagăr, fie uciși sau din cauza foametei, bolilor și efectelor muncii silnice. În Mittelbau-Dora, aflat în apropiere, circa 60.000 de oameni au fost obligați să construiască rachete într-un puț subteran. Cel puțin 20.000 dintre ei au murit.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău