Politicienii din opoziție au discutat cu europarlamentarii despre lipsa democrației și uzurparea puterii în stat

  • 04 Aprilie 2018 13:39
Politicienii din opoziție au discutat cu europarlamentarii despre lipsa democrației și uzurparea puterii în stat

Liderii fracțiunilor parlamentare PL, PLDM, PCRM și PSRM au discutat cu europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Bugete, spunându-le despre lipsa reformelor și a democcrației, precum și despre uzurparea puterii în R.Moldova.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, oficialii au discutat despre stadiul relațiilor dintre R. Moldova și UE, cum are loc implementarea reformelor pentru ca cetățenii să resimtă beneficiile apropierii de UE și despre pregătirea partidelor politice pentru alegerile parlamentare. De asemenea, alte subiecte abordate au fost prevederile legislației privind finanțarea partidelor, votul diasporei și noul Cod al audiovizualului.

Astfel, liderul fracțiunii PL, Mihai Ghimpu a mulțumit pentru sprijinul oferit de Parlamentul European cetățenilor R. Moldova, vorbind și despre lipsa democrației. În același timp, președintele fracțiunii PLDM, Tudor Deliu, s-a referit la ultimele evoluții politice, semnalând diverse cazuri calificate drept dictatură și uzurparea puterii în stat.

Reprezentantul PSRM, Vlad Batrâncea a solicitat oficialilor europeni ca atunci când aprobă finanțarea pentru R. Moldova să țină cont de progresele înregistrate de țara noastră, dar nu de contextul politic. La rândul său, președintele PCRM, Vladimir Voronin a menționat că în R. Moldova nicio reformă nu a fost dusă până la capăt, iar cel mai mult se vede acest lucru în domeniile economic și social, în felul acesta guvernarea discreditând ideea de integrare europeană.

„Eurodeputații au anunțat disponibilitatea de colaborare cu toate partidele politice în interesul cetățenilor R. Moldova. Delegația Parlamentului European a menționat că UE își dorește ca R. Moldova să-și păstreze cursul proeuropean și va ajuta țara noastră să schimbe lucrurile în bine”, se arată în comunicatul Parlamentului. 

La întrevedere au mai participat președinta fracțiunii PCRM, Inna Șupac, secretarul fracțiunii PSRM, Vlad Batrîncea, precum și deputatul, Ion Casian.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău