Politician rus: Federația Rusă a fost un stat agresor în întreaga sa istorie, încă de la Ioan cel Groaznic

  • 25 August 2022 12:11
Politician rus: Federația Rusă a fost un stat agresor în întreaga sa istorie, încă de la Ioan cel Groaznic

Politicianul și omul de afaceri rus Constantin Borovoi scrie într-un articol că țara sa a fost un stat agresor pe parcursul întregii sale istorii.

„Rusiia este un stat agresor și așa a fost întreaga sa istorie încă de pe vremea lui Ioan cel Groaznic”, scrie Borovoi, potrivit TVR MOLDOVA.

Potrivit acestuia URSS s-a destrămat deoarece nimeni nu își dorea să stea sub dictatul Moscovei, iar reeditarea acestui proiect este o utopie.

„Reeditarea URSS este imposibilă sub ce sos nu a-ți încerca să îl faceți. Toate fostele republici din URSS sau sateliții acestuia fug în NATO deoarece nu știu cu ce gard să se împrejmuiască de voi (n.r. Rusia)”, conchide politicianul.

Constantin Borovoi mai spune că nu există o „măreață” cultură, literatură sau știință rusă, ci doar niște accidente în istorie. Borovoi mai adaugă că Ucraina duce un război justificat pentru independență.

Constantin Borovoi este un om de afaceri și politician rus, a fost deputat în Duma de Stat a Federației Ruse între anii 1995-2000. A fost unul dintre apropiații Valeriei Novodvorskaya și a lui Boris Nemțov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,03 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău